Anasayfa


     Focal Kanta No3 Kule Hoparlör 'Çift'

   
Ürün Kodu : Focal Kanta No 3
Üretici : Focal
Ürün Özellikleri
Focal Kanta No3 Kule Hoparlör 'Çift'
        Detaylar
 
 
Detaylar
Ürünü Online Satın almak için aşağıdaki logo'ya tıklayınız
Focal Kanta No.3

3 YOLLU KULE HOPARLÖR

Kanta N°3, bas ses perdesinde derinliği, darbeyi ve artikülasyonu bir araya getiren yüksek performanslı bir Hi-Fi hoparlör olması dolayısıyla serinin referans hoparlörüdür. midrangeson derece iyi tanımlanmıştır ve doğaldır. Yeni nesil IAL tweeter’ı ufacık detayları bile bir cerrahın titizliğiyle yeniden üretir. Peki ya sonuç? Sıcaklık ve müzikaliteyle dolup taşan çok net, detaylı bir ses… Bu, ses severler için yeni bir çağın başlangıcı… Bu akustik başyapıt gerçek performansını 40 ila 80 metrekarelik geniş mekânlarda göstermektedir.

 

Kendini baştan sona akustik performans ve estetiğe adamıştır, yani kısacası o da Kanta DNA’sını taşımaktadır! Üç yıl süren araştırmaların ardından Focal sizlere ayrıcalıklı teknolojilerin yeni bir bileşimini sunuyor: Yeni nesil IAL3 tweeter’da kullanılan berilyum ile midrangeve bas hoparlör sürücülerinde kullanılmış olan ketenin evliliği.

Bu serinin en güçlü tarafı ise, modern ve devrimci tasarımının bu akustik başyapıta sağladığı cüretkâr görüntüdür! Sekiz adet ön panel renk seçeneğinin yanında, mat ve parlak cila seçenekleri de mevcuttur ve ayrıca birkaç olası kombin de yapılabilmektedir. Hepsi birbirinden bu kadar farklı seçenek varsa, herkese göre bir şey var demektir. Kanta, dekorasyonunuzun yıldızı olacak, ultra stil sahibi, sahici bir tasarım objesidir.


Malzemelerin Evliliği

BERİLYUM VE KETEN

Keten sandviç koniyle - Berilyum tweeter birlikteliği dünyada ilk kez görülen bir şey. Düşük kütle/sertlik/sönümleme orantısının cevabı olan ketenin kullanımı netliğe ve hassasiyete sahip bir ses ortaya koyuyor. Bu eşsiz keten/berilyum birleşimi, müziğe inanılmaz bir sıcaklık ve müzikalite kazandırıyor. Fransa’da yapılan ve patentli bir tasarım olan bu keten koni, Focal’in ev sineması ve araba hoparlörlerinde kendini kanıtlamış bir tasarımdır. midrangehoparlörde TMD süspansiyonu kullanılmıştır (Tuned Mass Damping – Ayarlanmış Kütle Sönümlemesi) ve tüm Kanta hoparlörler ayrıca, kusursuz şekilde tanımlanmış bir ses ve daha kontrollü baslar için manyetik alanı durağanlaştıran bir NIC (Neutral Inductance Circuit – Nötr Endüktans Devresi) motor ile donatılmıştır.


Kabin işçiliği

YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİMER

Her şey akustik yumuşaklığın ve sıcaklığın yaratılabilmesi amacıyla tasarlanmış ve yapılmıştır, yani ön panelin ve kabin materyallerinin yoğunluğu ve sertliği, yuvarlatılmış köşeler ve çift ağızlı hava menfezleri hep bu amaca yöneliktir. Ön panel, akustik parametrelere uyacak yeni bir malzemeden yapılmıştır. Yüksek Yoğunluklu Polimerden (HDP) tek parça halinde kalıplanmıştır. Mükemmel performansa sahip olan bu malzeme, MDF’den %75 daha fazla yoğunluğa sahip olup, %15 daha serttir ve yine ona kıyasla %25 daha fazla sönümleme sağlamaktadır. Yekpare ön panel ses kırılımlarını tamamen ortadan kaldırır. Kanta’da bas basıncının kısıtlanabilmesi için ön ve arka yüzlerde olmak suretiyle, Power Flow teknolojisine sahip iki hava menfezi kullanılmıştır.


Yeni tweeter

DİSTORSİYON DÜŞMANIMIZ

Focal tüm ses perdelerindeki distorsiyonların azaltılmasına yönelik araştırmalar yapmaktadır. Kanta’da tiz ses perdesi saf berilyum tweeter ile yeniden üretilmektedir. IAL (Infinite Acoustic Loading – Sonsuz Akustik Yükleme) ve IHL’yi (Infinite Horn Loading – Sonsuz Koni Yükleme) birleştiren bu IAL3 tweeter, dalgaların emilimine yardımcı olarak tweeter frekansının düşürülmesini sağlamaktadır.


Stil

İŞTE HEPSİ BU…

Mühendislerimiz, hoparlör hizalamasını düzelterek onların kulaktan aynı mesafedeymiş gibi duyulmasını sağlayan "Focus Time” teknolojisini yeniden değerlendirmeye karar verdiler. Kabin bütünsel olarak kalıplanmış yekpare ahşaptan yapılmıştır. Zamak olan taban, sese bolca karakter kazandırmaktadır. Çivi ayaklar ve onların geçtiği yuvalar çok küçük bir alan kaplamasına rağmen mükemmel durağanlık ve denge sağlar. Nihai detaylar: Cam kaplama üst yüzey ve manyetik ızgaralar. Bunlar çıkartıldığında, Kanta’ya eşsiz görünümünü veren tasarım dokunuşu keten koniler görünür.


Cila seçenekleri

EN SON MODA MI, YOKSA KLASİK Mİ?

Kanta serisi sunduğu çok geniş renk ve cila seçenekleriyle her tür dekorasyona uyum sağlayabilir. Kabinin High Gloss siyah lake ve ceviz kaplama seçenekleri bulunmaktadır. Bunların her biri için dört adet ön panel renk seçeneği ve bunların da iki ayrı cila seçeneği bulunmaktadır. High Gloss siyah kabin için dört adet ön panel seçeneği mevcuttur: High Gloss Carrara White, Gauloise Blue, Solar Yellow ve Black Lacquer. Ahşap kaplama kabin için de dört ön panel seçeneği mevcuttur: Ivory, Warm Taupe, Gauloise Blue ve Dark Grey (Mat cilalı).

Focal Kanta

Teknik Özellikler

 Tip: 3 yollu bas refleks
 Bas: 2 x 8 "Keten koni
 Orta aralık: 6.5" Keten koni
 TMD süspansiyon ve NIC motor
 HF: 27mm 'IAL3' Ters kubbe olun
 Hassasiyet (@ 2.83V / 1m): 91dB
 Frekans Tepkisi: (+/- 3dB) 33-40k Hz
 LF Noktası (-6dB): 26Hz
 Empedans: 8/3 Ohm (Nom / Min)
 Önerilen Amp Güç: 40-400W
 Geçiş Frekansı : 2500Hz
 Boyutlar ( YG ): 1280 x 386 x 520 mm - Net ağırlık: 46kg (101,6lbs)

focal kanta renkleri

 
 
Online Satış

Utopia

Kanta

Kulaklık

Sib EVO


File:Denon Logo.svg - Wikimedia Commons